Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Έληξε ο διαγωνισμός χάκινγκ της SDMI

Έληξε την Τρίτη ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η κοινοπραξία Secure Digital Music Initiative (SDMI) για το «σπάσιμο» του κλειδώματος αρχείων ψηφιακής μουσικής. Η SDMI ανακοίνωσε ότι μόνο δύο από τους 447 διαγωνιζόμενους κατόρθωσαν να «σπάσουν» επιτυχώς μία από τις πέντε τεχνολογίες που είχε δημιουργήσει για την προστασία των αρχείων.

Οι δύο νικητές θα μοιραστούν το έπαθλο των 10.000 δολαρίων (περίπου 4 εκατ. δρχ.) που είχε υποσχεθεί η SDMI.

Συγχαρητήρια στους νικητές έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κοινοπραξίας, Λεονάρντο Τσαριλιόνε, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παρείχαν «πολύτιμες πληροφορίες για το πώς οι συγκεκριμένες τεχνολογίες θα δουλέψουν υπό πραγματικές συνθήκες», καθώς και χρήσιμα συμπεράσματα για τη βελτιστοποίησή τους.

Στις αρχές του μήνα η SDMI είχε αναφέρει ότι δύο από τις πέντε τεχνολογίες της είχαν «σπάσει» επιτυχώς. Ωστόσο, στη μία από αυτές τις περιπτώσεις δεν κατέστη δυνατόν να δημιουργηθούν αντίγραφα αρχείων που να μπορούν εύκολα να αναπαραχθούν και έτσι θεωρήθηκε άκυρη.

Νωρίτερα, ομάδες ερευνητών που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό είχαν υποστηρίξει ότι κατόρθωσαν να «σπάσουν» τις τέσσερις τεχνολογίες της SDMI που χρησιμοποιούσαν την τεχνική του «υδατόσημου» (watermarking).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου