Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Στην αγορά "αντι-χάκινγκ" μπαίνουν δυναμικά οι Boeing - Lockheed

Συνένωση δυνάμεων για να μπουν δυναμικά στην αγορά καταπολέμησης του χάκινγκ αποφάσισαν οι Lockheed Martin και Boeing, οι μεγαλύτερες εταιρείες άμυνας των ΗΠΑ.

Οι δύο εταιρείες, που θα προσπαθήσουν να λάβουν μερίδιο σε μία αγορά που πιθανόν να φθάσει τα 11 δισ δολ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχουν δημιουργήσει νέα τμήματα για να εκμεταλλευθούν τις ολοένα αυξανόμενες δαπάνες της αμερικανικής κυβέρνησης για την προστασία του δικτύου και των υπολογιστών της.

Η Boeing δημιούργησε το τμήμα της, Cyber Solutions τον Αύγουστο «επειδή καταλάβαμε ότι (το χάκινγκ) αποτελεί μία σοβαρή απειλή», δήλωσε στο Bloomberg η Barbara Fast, αντιπρόεδρος του τμήματος. Η θυγατρική της Lockheed ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Οκτώβριο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ανακοίνωσε ένα εθνικό σχέδιο προστασίας του διαδικτύου τον Ιανουάριο, το οποίο θα εποπτεύει το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας, έπειτα απ’ την αύξηση των επιθέσεων σε δίκτυα της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοσίευμα στις αρχές του μήνα ανέφερε ότι ένα πάνελ ειδικών συστήνει στον Μπάρακ Ομπάμα να δημιουργήσει ειδικό γραφείο στο Λευκό Οίκο που θα επιβλέπει αυτή την προσπάθεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου