Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

10 συμβουλές για το IRC

Το IRC (Internet Relay Chat) είναι ένα μέσω επικοινωνίας για πολλούς χρήστες.Μέσω αυτού μπορείτε να μπείτε σε πολλά δίκτυα και να συνομιλήσετε με χρήστες από όλο τον κόσμο.

Για όλους λοιπόν τους νέους χρήστες που δεν γνωρίζουν πολλά για το IRC μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές.

1)Κατεβάστε ένα καλό IRC client

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα και διαφορετικά clients που μπορεί κάποιος να επιλέξει για το ποιό θα χρησιμοποιήσει.Για τα Windows το πιο συνηθισμένο είναι το mIRC ενώ στο Linux το Xchat.

2)Κατοχυρώστε στο ψευδώνυμο σας

Κάθε IRC δίκτυο μπορεί να έχει χιλιάδες χρήστες αλλά ο καθένας έχει και ένα μοναδικό ψευδώνυμο.Αν κάποιος σκεφτεί να χρησιμοποιήσει το ίδιο ψευδώνυμο με το δικό σας δεν υπάρχει τρόπος να το πάρετε πίσω μέχρι τη στιγμή που θα αποσυνδεθεί.

Αν το IRC δίκτυο τρέχει την υπηρεσία NickServ τότε μπορείτε να το κατοχυρώσετε με την ακόλουθη εντολή:

/msg NickServ register [password]

Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε θα πρέπει να πληκτρολογήσετε την εντολή identify για να αναγνωριστείτε ότι είστε ο κάτοχος του ψευδωνύμου.

/msg NickServ identify [password]

3)Κατοχυρώστε ένα κανάλι

Αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας κανάλι για να συζητάτε θέματα που σας ενδιαφέρουν τότε είναι απαραίτητο να κατοχυρώσετε το κανάλι σας για να μην μπορεί κάποιος άλλος να σας το πάρει.Ακόμη κατοχυρώνοντας το μπορείτε και να έχετε τον έλεγχο για το ποιός μπορεί να πάρει access στο κανάλι και τι δικαιώματα μπορούν να έχουν oi operators του.

4)Γλιτώστε χρόνο από την πληκτρολόγηση

Δεν υπάρχει λόγος να πληκτρολογείτε περισσότερο από αυτό που είναι απαραίτητο.Συγκεκριμένα αν θέλετε να πληκτρολογήσετε ένα ψευδώνυμο κάποιου χρήστη μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε τους πρώτους χαρακτήρες τους ψευδωνύμου του και μετά να πατήσε το πλήκτρο Tab.

5)Χρησιμοποιήστε ένα χρήσιμο IRC bot στο κανάλι σας

Ένα IRC bot είναι ένα πρόγραμμα που ενεργεί σαν IRC Client αλλά συμπεριφέρεται εντελώς αυτόνομα.Τα bot βρίσκονται συνήθως στα κανάλια για να εκτελούν συγκεκριμένες εργασίες όπως να ψάχνουν στο google μέσω του IRC,να έχουν παιχνίδια κτλ.

6)Μετατρέψτε το κανάλι σας σε group blog

Αν έχετε κάποιο blog ή έχετε βρει κάποιο καλό άρθρο κάπου αλλού τότε μπορείτε να δώσετε την διεύθυνση στο κανάλι και να το διαδώσετε σε όλους τους χρήστες του καναλιού σας.Έτσι θα μπορείτε να ανοίξετε και συζητήσεις με άλλους χρήστες για αυτό το θέμα που έχετε βρει και να υπάρχει ροή συζήτησης στο κανάλι.

7)Αποφυγή χρωμάτων

Αν και τα περισσότερα IRC clients σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείται χρώματα πολλοί χρήστες δεν τους αρέσει αυτού του είδους η γραφή και θα πρέπει να τα αποφεύγετε για να μην προκαλέσετε τους άλλους χρήστες στο κανάλι.Αν και πολλά κανάλια δεν επιτρέπουν την αποστολή χρωμάτων στο κανάλι μέσω των services.

8)Διαφημίστε το κανάλι σας

Αν θέλετε όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μπούνε στο κανάλι σας τότε μπορείτε να το διαφημίσετε σε κάποια ιστοσελίδα αν έχετε ή blog.Ακόμη αν ο επισκέπτης έχει ήδη εγκατεστημένο κάποιο irc client μπορείτε να βάλετε ένα hyperlink το οποίο θα του ανοίγει το client του και θα τον συνδέει απευθείας στο κανάλι σας.

9)Αποφύγετε τις δημόσιες διαφωνίες

Αν έχετε κάποια διαφωνία σε κάποιο θέμα με κάποιον άλλο χρήστη θα πρέπει να προσέχετε να μην γίνεται στο κυρίως κανάλι αλλά σε ιδιωτικά μηνύματα.Οι άλλοι χρήστες δεν είναι αναγκασμένοι να γίνονται παρατηρητές ενός καυγά και εκτός των άλλων είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε έναν καυγά είναι πολύ πιθανό να βγείτε εκτός ορίων και να χαλάσετε και την όποια εικόνα σας.

10)Κρατήστε τα log

Όλα σχεδόν τα irc clients δίνουν την δυνατότητα να κρατάτε σε log τις συνομιλίες είτε είναι ιδιωτικές είτε δημόσιες.Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλετε να δείτε κάτι που είχε ειπωθεί παλιότερα.Επίσης χρησιμοποιώντας τα log μπορείτε ακόμα να βγάλετε κάποια στατιστικά για το κανάλι σας όπως λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου