Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Χρησιμοποιώντας Proxy Servers

Το να μπορούμε να κρύβουμε την IP διεύθυνση μας όταν είμαστε στο Internet είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς θα είναι δυσκολότερο για κάποιον να μας εντοπίσει.Για παράδειγμα αν έχουμε αλλάξει την IP μας σε κάποια άλλη ο υπολογιστής μας θα είναι πιο ασφαλές καθώς τα ping scan των χάκερς δεν θα τον εντοπίζουν.Επιπρόσθετα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν να κρύβουμε τα ίχνη μας στο διαδίκτυο.

Την IP διεύθυνση μας μπορούμε να την αλλάξουμε αν χρησιμοποιήσουμε κάποιον proxy (διαμεσολαβητής) server.Πιο συγκεκριμένα ένας proxy server είναι ο υπολογιστής που συνδεόμαστε πρώτα για να κάνουμε περιήγηση στο Internet μέσω αυτού.

Παράδειγμα:

proxy

Που θα βρούμε proxy servers?

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες στο Internet που μας προσφέρουν συνέχεια νέους proxy server αλλά μπορούμε και μέσω του Google φυσικά να εντοπίσουμε κάποιους proxy.Μερικές ιστοσελίδες που μας προσφέρουν proxy server είναι οι παρακάτω:

www.proxy4free.com
www.safeproxy.org
www.megaproxy.com
www.guardster.com
www.silenter.com
www.anonymizer.com

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε τον proxy που βρήκαμε?

Αυτό εξαρτάται από το ποιός είναι ο browser μας.

Για Internet Explorer:

Εργαλεία—–>Επιλογές Internet—–>Συνδέσεις—–>Ρυθμίσεις LAN—–>επιλέγουμε το κουτάκι χρησιμοποιήστε διακομιστή μεσολάβησης και βάζουμε την IP και το port του proxy που θα συνδεθούμε.

Για Mozilla Firefox:

Εργαλεία——>Επιλογές——>Γενικά—–>Ρυθμίσεις Σύνδεσης——->επιλέγουμε το κουμπί χειροκίνητη ρύθμιση proxys.Βάζουμε την διεύθυνση και το port στην περιοχή HTTP Proxy πατάμε OK και είμαστε έτοιμοι.

Αν πάμε τώρα να κάνουμε περιήγηση στο Internet θα έχουμε μία άλλη IP από αυτήν που μας είχε δώσει ο παροχέας μας.Για να επιβεβαιώσουμε ότι η IP μας έχει αλλάξει μπορούμε να πάμε στην ιστοσελίδα www.whatismyip.com για να δούμε την νέα μας IP.

Μπορούμε να αλλάζουμε proxy όσο συχνά θέλουμε αρκεί να βρίσκουμε κάποιον server online.Το μειονέκτημα σε όλο αυτό θα είναι ότι επειδή θα συνδεόμαστε μέσω ενός άλλου υπολογιστή θα κάνουμε περιήγηση με μικρότερες ταχύτητες αλλά αυτό είναι και ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε αν θέλουμε ανωνυμία στο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου