Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς να σερφάρουμε στο Internet ανώνυμα

Η ανωνυμία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ασφάλειας στο χώρο των υπολογιστών.Όσο πιο πολύ την διατηρούμε στο Internet τόσο περισσότερο ασφαλής είμαστε.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κρύψουμε την IP μας όταν κάνουμε περιήγηση στο Internet.Ο ένας είναι η χρησιμοποίηση proxy στον browser μας και ο άλλος μέσω κάποιων άλλων ιστοσελίδων που μας δίνουν την δυνατότητα να σερφάρουμε στο Internet ανώνυμα.

Αν λοιπόν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον διαθέσιμο proxy server για να κρατήσουμε την ανωνυμίας μας τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις παρακάτω ιστοσελίδες.Το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά να κάνουμε είναι να βάλουμε την διεύθυνση της σελίδας που θέλουμε να μπούμε στο κενό πεδίο και να αρχίσουμε το σερφάρισμα.

Ιστοσελίδες με Web Based Proxy:

http://proxify.com/

http://htmlblock.co.uk/anonymous_web_browser/

http://www.shadowsurf.com/

http://anonymouse.org/anonwww.html

http://www.guardster.com/subscription/proxy_free.php

http://www.the-cloak.com/login.html

Οι παραπάνω ιστοσελίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για λόγους ανωνυμίας,είτε για να παρακάμψουμε το Firewall της εταιρείας που δουλεύουμε για να μπούμε σε κάποιες συγκεκριμένες ιστοσελίδες,είτε σε περίπτωση που μας έκαναν ban την IP μας από κάποιο φόρουμ και θέλουμε να ξαναμπούμε.

Πρόκεται ουσιαστικά για Web Based Proxy και το πλεονέκτημα που έχουνε είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε να εγκαταστήσουμε κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή μας για ανωνυμία,ούτε και ασφαλώς και να ψάχνουμε για proxy συνέχεια και να χάνουμε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου