Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς κρύβουμε ένα αρχείο μέσα σε μία εικόνα

Σε περίπτωση που έχουμε κάποιο αρχείο και θέλουμε να το κρύψουμε εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο δηλαδή το να το κάνουμε κρυφό μπορούμε και να το κρύψουμε μέσα σε μία εικόνα.

Τι θα χρειαστούμε?

Δύο προγράμματα μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε αυτήν την δουλειά.Το ένα είναι το 7-zip και το άλλο το Winrar.Τα δύο προγραμμάτα αυτά είναι πολύ εύκολο να βρεθούν με ένα ψάξιμο στο Google.Στην προκειμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε το Winrar.

Ποιά η διαδικασία?

Δημιουργούμε καταρχάς έναν φάκελο στο σκληρό μας δίσκο (κατά προτίμηση στο C: ) με την ονομασία test.Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι όνομα θέλουμε.Στον φάκελο αυτό βάζουμε μέσα τα αρχεία που θέλουμε να κρύψουμε καθώς και την εικόνα που θα κρύψει αυτά τα αρχεία.

Στην συνέχεια δημιουργούμε ένα αρχείο .rar και βάζουμε μέσα τα αρχεία που θέλουμε να κρύψουμε μόνο και όχι την εικόνα.Έτσι στο φάκελο test θα έχουμε ένα συμπιεσμένο αρχείο .rar και μία εικόνα.

Μετέπειτα πάμε στην διαχείριση εντολών (Έναρξη—->Εκτέλεση—->cmd) και με την εντολή CD / πάμε στο C:/> και εκεί δίνουμε την εντολή CD test (ή CD και ότι όνομα αντί για test έχουμε δώσει).Με την εντολή αυτήν μπαίνουμε στον φάκελο test οπού βρίσκονται η εικόνα και το αρχείο .rar με τα αρχεία που είναι για κρύψιμο.

Εκεί πληκτρολογούμε την παρακάτω εντολή:

copy /b 1.jpg + hidden.rar new.jpg

Παράδειγμα:

hide image

Θα δούμε ότι θα έχει δημιουργηθεί μία νέα εικόνα με την ονομασία new και η οποία θα κρύβει μέσα της το αρχείο hidden.rar

Αυτό που κάναμε ήταν ουσιαστικά να αντιγράψουμε το συμπιεσμένο αρχείο .rar σε δυαδική μορφή (γι’αυτό και το /b στην εντολή) στο τέλος της .jpg εικόνας.

Τα αρχεία που έχουμε κρύψει μπορούμε να τα προσπελάσουμε αν θέλουμε με 2 τρόπους.Είτε αλλάζοντας την κατάληξη της εικόνας new.jpg σε new.rar είτε κάνοντας δεξί κλικ πάνω στην εικόνα και επιλέγοντας το εξής:άνοιγμα με —-> WinRar Archiver

Την μέθοδο αυτήν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να στείλουμε ένα email με ένα πρόγραμμα κατάληξης .exe ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που θέλουμε να κρύψουμε κάποια αρχεία χωρίς κανένας να μπορέσει ποτέ να καταλάβει που βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου