Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων απο την N.Y. Bank

idtheft1Μηχανικός Πληροφορικής εργαζόμενος στην Διεύθυνση Πληροφορικής της Τράπεζας της Νέας Υόρκης, κατηγορείται ότι υπέκλεψε και χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα 150 εργαζομένων της Τράπεζας, αποκομίζοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 1.1 εκατομμύρια δολλάρια (1.100.000 $).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Adeniyi Adeyemi, 27 ετών από το Brooklyn, εργαζόμενος στο τμήμα Πληροφορικής της Τράπεζας, υπέκλεψε προσωπικές πληροφορίες εργαζομένων της Τράπεζας, τις οποίες και χρησιμοποίησε ώστε να δημιουργήσει πλαστούς καταθετικούς λογαριασμούς.

Ο 27χρονος μεταβίβασε χρηματικά ποσά από λογαριασμούς μη κυβερνητικών οργανώσεων (Μ.Κ.Ο) και ανθρωπιστικών ιδρυμάτων, εν αγνοία τους, προς τους πλαστούς λογαριασμούς που είχε δημιουργήσει. Στην συνεχεία, προέβη σε ανάληψη μέρους του ποσού που είχε κλέψει, ενώ χρησιμοποίησε τα υπόλοιπα χρήματα για χρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και για παράνομες δραστηριότητες.

Το σύνολο της απάτης διενεργήθηκε μέσω Internet, ενώ στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για νομιμοποίηση παράνομων κερδών, διακεκριμένες κλοπές, απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και βιομηχανική κατασκοπεία. Η ποινή φυλάκισης, μόνο για τις κατηγορίες που αφορούν τίς διακεκριμένες κλοπές και το ξεπλύμα χρήματος, είναι πάνω από 25 χρόνια.

Η Τράπεζα δήλωσε μέσω του εκπροσώπου της ότι συνεργάζεται στενά με τις διωκτικές και δικαστικές αρχές ώστε να διελευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου